Claudia Sträter blijft

Modebedrijf FNG met hoofdvestiging in Diemen nu ook failliet

Het Nederlandse deel van het Belgische modeconcern FNG, dat haar hoofdvestiging heeft op bedrijventerrein Stammerkamp in Diemen, is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Eerder al werden de Belgische activiteiten failliet verklaard maar werd voor FNG in Nederland alleen uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf denkt echter dat een faillissement de kansen op een doorstart groter maakt. Volgens een verklaring van FNG blijven de winkels van Miss Etam, waaronder één in winkelcentrum Diemerplein, en Claudia Strãter voorlopig open. Ook zouden de werknemers worden doorbetaald door het UWV. Voor zover bekend werken er bij FNG in Diemen nog altijd enkele tientallen mensen. FNG verkeert al geruime tijd in financiele problemen, onder meer door te grote overnames. Ook wordt er onderzoek gedaan naar mogelijke malversaties in de boeken van de Belgische onderneming.