Ons Diemen vraagt naar ervaringen met thuisonderwijs

De raadsfractie van Ons Diemen heeft B&W gevraagd naar de ervaringen met thuisonderwijs tijdens de recente corona-sluiting van de scholen. ‘’Hoeveel leerlingen zijn tijdelijk uit zicht geweest tijdens het thuisonderwijs? Als kinderen uit het zicht zijn geweest hoe is dat dan mogelijk als alle technische middelen ter beschikking zijn gesteld?” aldus de fractie. Die wil ook weten of B&W kunnen aangeven hoeveel leerlingen beperkte of geen technische middelen ter beschikking gehad voor thuisonderwijs (inclusief internet / wifi netwerk)? ‘’Op welke manier worden deze leerlingen/gezinnen ondersteund? De scholen hebben een eigen verantwoordelijkheid. In hoeverre ondersteunt de gemeente de scholen als kinderen tussen wal en schip vallen? Welke lessen heeft de gemeente getrokken uit het thuisonderwijs in de coronacrisis?’’ Eerder vroeg de Ouderenpartij Diemen al of en hoe de gemeente steun verleende aan kinderen die doordat ze geen computer of wifi hadden door het thuis scholen een leerachterstand dreigden op te lopen.