Petrusschool

Diemen protesteert tegen ontnemen kansen voor scholieren

De Diemense wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs heeft samen met zijn collega’s van De Ronde Venen (Abcoude) en Ouder-Amstel zijn verontrusting uitgesproken over het Amsterdamse plan om middelbare scholieren uit Diemen en andere randgemeenten naar het tweede plan te dringen waar het gaat om plaatsing op hun favoriete middelbare school. Klaasse en zijn collega’s doen dat in een brief aan hun Amsterdamse collega Marjolein Moorman van onderwijs en aan de vereniging van Amsterdamse schoolbesturen OSVO. Die organisatie heeft het plan op tafel gelegd om ‘eigen’ Amsterdamse kinderen voorrang te geven bij het toewijzen van plaatsen op de middelbare school van hun voorkeur. In de brief spreken de drie wethouders van de randgemeenten ‘hun verontrusting uit over het ontnemen van kansen voor de kinderen uit onze gemeente’. Eerder al hebben ook de wethouders van de noordelijke gemeenten Landsmeer, Waterland en Oostzaan tegen de Amsterdamse plannen geprotesteerd. In Diemen heeft de raadsfractie van D66 schriftelijke vragen gesteld over het OSVO-idee.