hoogbouw nee

Raad Diemen bespreekt bouwplannen hoek Arent Krijtsstraat

De gemeenteraad van Diemen bespreekt deze donderdag, 17 september, tijdens een informatieve vergadering de plannen voor de bouw van een appartementencomplex op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg. Een week later moet de raad dan een besluit over dit project nemen. De actiegroep Hoogbouw Nee, die al tijden strijdt tegen de komst van een hoog flatgebouw op deze locatie, zal haar bezwaren tijdens de raad van donderdag verder toelichten. Dat moet digitaal gebeuren omdat informatieve raadsvergaderingen in Diemen voorlopig weer online via Teams worden gehouden. Mede door de bezwaren van de actiegroep en andere omwonenden heeft de gemeenteraad eerder een plan voor een dertien verdiepingen hoog appartementencomplex verworpen. Het project moet uiteindelijk worden gerealiseerd door projectontwikkelaar AM die hier in de bijgestelde 51 duurdere huurwoningen in maximaal acht woonlagen wil realiseren.