PiTCH seven opent expositieruimte in Holland Park Diemen

PiTCH seven is een nieuwe tentoonstellingsruimte gesitueerd in een studio-huis aan de Piet Mondriaansingel 7 in Holland Park in Diemen-Zuid. Initiatiefnemer is bewoonster en beeldend kunstenaar Liesbeth Touw. Op zondag 20 en 27 september opent PiTCH seven tussen 10 en 16 uur de deuren voor de eerste salon met de tentoonstelling ‘Pastel Paintings’ met werk van beeldend kunstenaar Eveline Braak. Liesbeth Touw start de salons omdat zij de behoefte voelde ‘om aan huis een plek te creëren waar mensen elkaar echt kunnen spreken, ontmoeten en kunst en cultuur samen ervaren.’ ‘’Door veel bezuinigingsrondes zijn er veel kleine initiatieven verdwenen. Er wordt veel goed werk gemaakt maar dit werk krijgt niet altijd het podium dat het verdient. Omdat al het werk te koop is, is het daarnaast een meerwaarde dat het in de context van een huiskamer getoond wordt. Zo ziet de toeschouwer hoe het werk zich verhoudt tot een huiselijke omgeving.’’ De eerste exposant is Eveline Braak, kunstschilder uit Utrecht die in 2011 was genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. In het kader van de ontmoeting vindt er elke zondag een Corona-proof lunch plaats voor een klein gezelschap. Samen met de kunstenaar, organisator en andere bezoekers kan met in gesprek gaan over het aanwezige werk. Kosten lunch vijf euro. Vooraf graag opgeven via: pitch.7.info@gmail.com of 06-40074895.