Asfalteren kruising ‘Nuonweg’ Over-Diemen in volle gang

De kruising van de Overdiemerweg en de Fortdiemerdamweg in Over-Diemen bij IJburg is de afgelopen maanden grondig aangepast om de opening van de zogenaamde Nuonweg tussen Diemen/IJburg en de Maxis mogelijk te maken. Dezer dagen wordt op dit punt ook de asfaltlaag aangebracht. Eerder al zijn stoplichten geplaatst die er mede voor moeten zorgen dat fietsers hier veilig over kunnen steken. De Nuonweg/Overdiemerweg langs de centrale van Vattenfall (voorheen Nuon) is grotendeels klaar maar aan de aansluiting met het Maxis terrein zelf moet nog veel gedaan worden. De Overdiemerweg moet volgens de huidige planning eind dit jaar open voor verkeer van en naar de Maxis. De weg over de Maxisbrug wordt dan in beide richtingen afgesloten en alleen toegankelijk voor bussen. De politie van Diemen heeft de afgelopen dagen overigens weer regelmatig bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die vanaf de Maxis in de ‘verboden’ richting Diemen/IJburg over die Maxisbrug rijden.