Fashion Diemerplein

‘Supermarkten Diemen nog niet strikt genoeg rond corona’

‘’De Diemense supermarkten verschillen in hun corona-aanpak. Als gemeente wijzen we hen regelmatig op hun verantwoordelijkheid om voldoende maatregelen te treffen. Dat heeft tot een aantal verbeteringen geleid, maar wij zouden het graag nog strikter zien.’’ Dat schrijft de gemeente in een lijst van tien vragen en antwoorden over de coronacrisis. De gemeente kan verdere verbeteringen niet juridisch afdwingen. ‘’Voor supermarkten geldt een landelijk protocol en zij bepalen dus doorgaans zelf (landelijk) hun eigen beleid. Supermarkten zijn bijvoorbeeld niet verplicht om zelf karretjes en mandjes schoon te maken. Gelukkig wordt nu landelijk de druk opgevoerd op de supermarktbranche om het protocol aan te scherpen en meer maatregelen te treffen. Lokaal blijven wij ook verbeteringen bepleiten. Het is uiteraard ook afhankelijk van het gedrag van het winkelend publiek. Ook hen roepen we op om in de supermarkten zorgvuldig de regels en adviezen op te volgen.’’ De lijst van vragen en antwoorden over corona is te vinden op de social media accounts van de gemeente en op www.diemen.nl