Eén op de vijf coronatesten Diemen blijkt positief

De afgelopen week zijn 98 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld bij inwoners van Diemen. Dat waren er weer 13 meer dan in de voorafgaande week, blijkt uit het overzicht van de GGD Amsterdam. In die week hebben 511 inwoners van Diemen zich laten testen. Dat betekent dat één op de vijf op corona geteste inwoners van Diemen inderdaad besmet blijkt, hoewel de cijfers niet helemaal parallel lopen omdat de testuitslag niet altijd in dezelfde week komt. De stijgende lijn wat aantal besmettingen betreft is echter wel licht afgezwakt. In week 36 werden 30 besmettingen in Diemen gemeld, in de week daarop 51 en in de voorlaatste week 85. Diemen houdt in de regio wel de hoogste besmettingsgraad. In week 40 lag die op 31,4 per 10.000 inwoners vergeleken met 29,6 in Amsterdam, 24,8 in buurgemeente Ouder-Amstel met Duivendrecht en 17,2 in Uithoorn. Wel is het zo dat ook relatief veel inwoners van Diemen zich laten testen op corona. In de afgelopen week ging dat om 163,7 per 10.000 inwoners. In Amsterdam ligt dat met 172,5 nog iets hoger maar in andere gemeenten in de regio is dat cijfer lager.