Geld buitgemaakt bij overval op BP-station Diemen

Bij een overval op het BP-tankstation langs de Provincialeweg in Diemen is vrijdagavond een onbekend bedrag aan geld buitgemaakt. De dader sprong volgens de politie over de balie. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De dader, die gekleed was in het zwart met een sjaal om, is ondanks uitgebreide zoekacties van de politie gevlucht. Hij is weggelopen in de richting van metrostation Ganzenhoef. Het pas een paar maanden geleden geopende BP-station, dat is gelegen naast de hoofdingang van de GVB Hoofdwerkplaats op de grens van Amsterdam-Zuidoost, is gebouwd ter vervanging van een benzinestation aan de Bergwijkdreef in Diemen-Zuid waar ook al enkele malen een overval werd gepleegd. Dat tankstation moest verdwijnen vanwege de nieuwbouw van Holland Park.

(archieffoto)