Aantal corona besmettingen in Diemen stijgt 40 procent

Bij inwoners van Diemen zijn de afgelopen week weer 138 besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Dat is bijna 41 procent meer dan de 98 van de week daarvoor, blijkt uit het wekelijkse overzicht van de GGD Amsterdam. Vijf weken geleden ging het in Diemen nog maar om niet meer dan 30 gevallen. Diemen blijft in de regio ook de gemeente met de hoogste besmettingsgraad. Afgelopen week lag die op 44,2 positieve testen per 10.000 inwoners, dat is opnieuw meer dan de 41,1 in de hoofdstad zelf. De andere gemeenten in de regio blijven daar bij achter, met een besmettingsgraad van 39,0 in Ouder-Amstel inclusief Duivendrecht, 27,0 in Aalsmeer, 26,0 in Uithoorn en 24,1 in Amstelveen. Wel lieten Ouder-Amstel en Uithoorn de afgelopen week de grootste relatieve stijging van het aantal nieuwe besmettingen zien. Zowel de gemeente Diemen als burgemeester Erik Boog hebben op sociale media een dringende oproep gedaan aan de  bevolking om zich aan de nieuwe strikte coronamaatregelen te houden.