studentencomplex diemen

Studentenwoningen Diemen-Zuid worden gerecycled

De helft van de 500 studentenwoningen aan de Bergwijkdreef vlakbij Holland Park in Diemen-Zuid worden gerecycled. De woningen worden in juli volgend jaar weggehaald en na een opknapbeurt weer opgebouwd op Zeeburg. Daar vormen ze een Startblok project waar Nederlandse jongeren en statushouders samen een community gaan vormen. Dat heeft beheerder De Key meegedeeld. β€˜β€™Met 14 jaar trouwe dienst is de levensduur van de tijdelijke studentenwoningen aan de Bergwijkdreef in 2022 bereikt. De woningen die worden verplaatst naar Amsterdam kunnen, na een opknapbeurt, weer minimaal 10 jaar mee. Een kans om honderden jongeren de komende jaren een plek te bieden in Amsterdam.’’ De andere 250 eenheden van studentencomplex Bergwijkdreef blijven tot november 2022 staan. Na 2022 wordt op deze locatie permanente nieuwbouw gerealiseerd in het kader van de laatste uitbreiding van Holland Park.