Diemen biedt door corona getroffen bedrijven steun

De gemeente Diemen heeft al een aantal acties uitgevoerd om sectoren van het bedrijfsleven die hard door de coronacrisis worden getroffen te ondersteunen. Dat gaat bijvoorbeeld om Steun de Horeca en Koop Lokaal. Verder is dit jaar uitstel van gemeentelijke belastingen verleend en is het contact met de plaatselijke ondernemers en ondernemersvereniging geintensiveerd zodat signalen uit het bedrijfsleven snel en adequaat kunnen worden opgepakt. Dat schrijven B&W in antwoord op de vraag van Ons Diemen naar plannen om de lokale economie te steunen. ‘’Wij missen een beleidsonderdeel lokale economie in relatie tot de corona crisis,’’ aldus de éénmansfractie in de raad. Enkele sectoren van de lokale economie worden hard getroffen door alle maatregelen tegen covid-19, al zijn er ook sectoren die geen last ervaren, en zelfs enkele bedrijven die bijzonder goed floreren in deze tijden, bijvoorbeeld bouw- en hoveniersbedrijven, aldus de reactie van B&W. ‘’Het is lastig om vooruit te kijken en we blijven afhankelijk van de landelijke maatregelen. Ook doen we extra ons best om het vestigingsklimaat van Diemen goed op peil te houden. Nog altijd is de leegstand op de werklocaties laag en is van een grote faillissementsgolf gelukkig nog geen sprake. Waar ondernemers met initiatieven komen wordt gekeken naar de faciliterende rol die de gemeente kan spelen.’’