Arq wil nieuw gebouw

Diemen zoekt naar oplossing voor kantoor Arq

De gemeente Diemen is met de instelling voor traumabehandeling Arq in gesprek over een ‘passende oplossing’ voor de huisvesting van Arq. Arq, het internationaal vermaarde Nationaal Psycho Traumacentrum, is al jaren gehuisvest in een eigen pand aan Nienoord bij Holland Park in Diemen-Zuid. Dat pand moet echter verdwijnen omdat de gemeente Diemen daar woningen wil bouwen. Arq is tegen dat besluit in beroep gegaan bij de Raad van State maar heeft die zaak verloren. In een reactie stelt de gemeente nu dat er naar een oplossing wordt gezocht. ‘’Een passende oplossing is waar partijen op dit moment met elkaar over in overleg zijn. Over de inhoud van dit overleg doen zowel de gemeente als Arq geen verdere mededelingen,’’ aldus een woordvoerster. De gemeente was eerder met de directie van Arq in gesprek over een te bouwen kantoor aan de noordkant van station Diemen-Zuid maar dat overleg is door Arq zelf destijds opgezegd. Of die optie nu opnieuw op tafel ligt, is niet meegedeeld.