Daling aantal coronabesmettingen Diemen zet door

De afgelopen week is bij testen bij 82 inwoners van Diemen besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat zijn er weer 18 minder dan in de  voorafgaande week en 29 minder dan in de week daarvoor. Op het hoogtepunt in week 43 ging het nog om 151 vastgestelde coronabesmettingen. Het aantal bij inwoners van Diemen afgenomen testen daalde echter ook naar 495 vergeleken met 537 in de voorafgaande week. De besmettingsgraad lag in Diemen de afgelopen week op 263 per 100.000 inwoners, meldt de GGD Amsterdam in haar wekelijkse overzicht. Diemen zit met die besmettingsgraad nagenoeg even hoog als de gemeente Amsterdam. Het aantal afgenomen testen ligt in Diemen nog altijd wel hoger dan in de andere randgemeenten Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel.