VVD Diemen heeft twijfels over coronacampagne jongeren

De VVD-fractie in Diemen heeft veel twijfels over de onlangs gelanceerde corona-campagne voor jongeren. ‘’De aanleiding is prima maar de VVD vraagt zich af of deze campagne, met een aantal posters, teksten op LED-schermen en social media, effectief zal zijn in een tijd waarin van ons als burgers ten aanzien van de lange duur van de corona-maatregelen, het uithoudingsvermogen van een marathonloper wordt verwacht en ons inziens een poster niet werkt om daadwerkelijk het gedrag van jongeren te veranderen. Dit moet toch beter kunnen?’’ De VVD stelt daarom een reeks vragen aan B&W: ‘’Waarom denkt het College dat de slogan ‘Daar doe ik het voor’ appelleert aan zaken die voor jongeren belangrijk zijn? Immers, de jongeren die gedragsregels overtreden, hebben ons inziens een andere belangstelling dan ‘bij oma willen zijn’ of ‘voetballen’, zeker als er bijvoorbeeld drank en drugs in het spel zijn. Waarom komt de woorden ‘Corona’ en ‘COVID’ niet in de teksten op de posters voor?’’ De VVD wil ook weten hoe is onderzocht bij welke doelgroepen deze campagne zou moeten aanslaan. ‘’Om welke specifieke doelgroepen gaat het? ‘Jongeren’ klinkt nl. te algemeen. Wat zijn de beoogde effecten van de campagne en hoe worden deze effecten gemeten?’’ De VVD-fractie vraagt tenslotte hoeveel geld de gemeente aan de onderdelen van het project heeft besteed.