Toevoerroute Diemen vanaf A9 verdwijnt permanent

Op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen wordt Afrit 1 naar Weesp en de Provincialeweg Diemen-Driemond-Weesp volgende week permanent afgesloten. De afrit, ook een belangrijke toevoerroute naar bedrijventerrein Verrijn Stuart in Diemen en verdere bestemmingen in Diemen-Zuid, vervalt door de opening van de tweede tunnelbuis van de Gaasperdammertunnel. Dat vindt plaats op 23 november. Dat heeft Rijkswaterstaat Schiphol-Amsterdam-Almere, opdrachtgever voor de tunnel, meegedeeld. De oprit vanaf de Loosdrechtdreef richting Amersfoort/Almere blijft wel bestaan. Verkeer richting Weesp of Diemen kan gebruik maken van de afslag bij de Gooiseweg maar moet dan door de Bijlmer rijden. Het andere alternatief voor verkeer naar Diemen is de afrit Diemen/IJburg aan het eind van de A9 en vervolgens de route langs tankstation De Blokhut naar de Provincialeweg.

(archieffoto)