Automobilist in Diemen rijdt met te lage bandenspanning

Autobezitters in Diemen rijden vaak met een te lage bandenspanning. Bij een controle van 41 auto’s op de Gemeentewerf aan Landlust bij Diemen-Noord bleek bij 38 voertuigen ofwel 93 procent de spanning te laag te zijn. Drie automobilisten reden zelfs met een lekke band rond. De actie werd in het kader van een landelijke campagne uitgevoerd door de organisatie Band op Spanning met financiële steun van het ministerie voor infrastructuur. Daarbij werd gebruik gemaakt van een slimme bandenpomp die rekening houdt met de temperatuur van de band. ‘’De komende drie maanden levert deze actie in Diemen 214 liter brandstofbesparing op en een vermindering van 719 kg CO2 uitstoot. Ook wordt bespaard op vervanging van banden en uitstoot van fijnstof door bandenslijtage. Zo’n 1,5% van de hoeveelheid fijnstof in de lucht is afkomstig van bandenslijtage. Autorijden met je banden op de juiste spanning is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu. De juiste spanning zorgt voor een kortere remweg en kleinere kans op slip, minder brandstofverbruik, minder verkeerslawaai en minder slijtage van de band,’’ deelt de gemeente mee.