Diemerbos

Amsterdam roept op tot inspraak windmolens Diemen

De gemeente Amsterdam heeft haar inwoners die wonen of werken in de buurt van Diemen opgeroepen om mee te doen aan de komende inspraakronde die de gemeente Diemen organiseert over het plaatsen van windmolens. Diemen denkt er, zoals eerder gemeld in diemerkrant.nl, over drie windmolens neer te zetten in het Diemerbos. Daarnaast zou er plaats zijn voor nog één of twee windmolens. Ook zijn vier locaties aangewezen voor zonneparken. ‘’De mogelijke locaties hiervoor grenzen deels aan Amsterdam Oost en Zuidoost. Op woensdag 9 en dinsdag 15 december organiseert gemeente Diemen 2 online bijeenkomsten. Ook Amsterdammers zijn van harte uitgenodigd om mee te praten,’’ aldus een officieel bericht van de gemeente Amsterdam. ‘’Op woensdag 9 december praten deskundigen van de gemeente Diemen u bij over de stand van zaken. Zo krijgt u ook zoekgebieden te zien waar mogelijk windmolens en zonnevelden passen in Diemen. Op dinsdag 15 december van 20.00 – 21.30 uur is er een online bijeenkomst waar u nog specifieker mee kunt praten over de mogelijke gebieden.’’ De gemeente Diemen houdt vanaf 11 december ook een digitale enquête over de plannen. Inmiddels is ook een online petitie gestart tegen de plannen voor windmolens rond IJburg maar ook in Diemen.