Aantal coronabesmettingen Diemen blijft weer stabiel

Het aantal vastgestelde besmettingen met corona bij inwoners van Diemen is vorige week (tot en met 6 december) uitgekomen op 81, dat is 1 meer dan de voorafgaande week en 2 meer dan in de week daarvoor. Het aantal afgenomen testen lag met 608 wel een flink stuk hoger dan de 516 van een week eerder, aldus de bij de GGD van Amsterdam bekende gegevens. De besmettingsgraad vergeleken met het aantal afgenomen testen komt daarmee uit op 133 vergeleken met 155 een week eerder. De besmettingsgraad per 100.000 inwoners bleef in Diemen ook de afgelopen week met 256 wel weer relatief hoog in de regio. Amsterdam kwam uit op 234 terwijl Uithoorn wat deze indicator betreft op 149 zit. Diemen blijft daarmee volgens de GGD Amsterdam boven de signaalwaarde voor het risiconiveau ‘zeer ernstig’.