VVD Diemen: ‘ongewenste zaken’ in huurhuizen Holland Park

‘’Het grote aantal dure huurwoningen in Holland Park vergroot de mogelijkheid tot anoniem wonen in het gebied en dit brengt een aantal ongewenste ontwikkelingen met zich mee. Ontwikkelingen als illegale onderhuur, ondermijnende criminaliteit als prostitutie en mensenhandel, wietplantages etc.’’ Dat stelt de VVD Diemen in vragen aan B&W. Holland Park zou oorspronkelijk vooral koopappartementen krijgen maar bijna de helft is verkocht aan institutionele beleggers die de woningen verhuren via bijvoorbeeld MVGM. “Klopt het signaal dat wij krijgen dat MVGM verhuur-werkzaamheden (of -activiteiten) uitbesteedt aan bemiddelaars die vervolgens woningen of delen van woningen verhuren? Veroorzaakt dit mogelijk de verontrustende ontwikkeling waarover Burgemeester Boog sprak tijdens de uitzending van Nieuwsuur van woensdag 2 december jl.? Raken we door dit soort constructies de grip op de situatie kwijt?’’ aldus de VVD-fractie. ‘’Voert de gemeente ook gesprekken met deze verhuurders om excessen te voorkomen? Wat is het resultaat van die gesprekken?’’