Aantal coronabesmettingen Diemen fors toegenomen

In de afgelopen week is door de GGD Amsterdam bij 104 inwoners van Diemen besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er 23 meer dan een week eerder, een toename met ruim 28 procent. In week 50 hebben 721 inwoners van Diemen zich laten testen op corona vergeleken met 608 een week eerder. De besmettingsgraad vergeleken met het aantal afgenomen testen was daarmee afgelopen week 144 en de week daarvoor 133. Per 100.000 inwoners heeft de gemeente Diemen nu een besmettingsgraad van 333, op Ouder-Amstel na het hoogste cijfer in de regio Amsterdam-Amstelland. In de hoofdstad zelf staat die besmettingsgraad momenteel op 295. Vanwege het aanhoudend hoge aantal besmettingen heeft het kabinet maandag ook een strikte lockdown afgekondigd die in eerste instantie duurt tot en met 19 januari.