Saan Foundation en Saan steunen Voedselbank Diemen

De Saan Foundation en Saan steunen de Voedselbank Diemen. ‘’Terwijl de vraag naar hulp toeneemt, heeft de Voedselbank door de coronacrisis minder middelen tot haar beschikking om mensen te helpen. Er is een drastisch tekort aan voedingsmiddelen en ook budgetten voor andere zaken, zoals de transporten van goederen, staan onder druk,’’ aldus Koninklijke Saan in Diemen. Net als veel andere bedrijven is Saan flink geraakt door de maatregelen: de omzet daalde flink. Toch wil Saan graag goede doelen blijven steunen. Omdat het dit jaar een stuk lastiger bleek om corona-proof relatiegeschenken weg te geven, besloot Saan het daarmee gemoeide bedrag te doneren aan de Voedselbank. De Saan Foundation – de goede doelenstichting van de familie Saan – ondersteunt de actie en verdubbelt het bedrag. Toen vervolgens de Voedselbank Diemen aanklopte voor hulp was de combinatie snel gemaakt. Iedere vrijdag worden er pallets met voedingsmiddelen van Amsterdam West naar Diemen getransporteerd. Door omstandigheden kan degene die dat altijd verzorgde dit niet meer doen maar de Voedselbank heeft lang niet genoeg geld om commercieel transport in te zetten. Nu is besloten om het transportbudget van de Voedselbank en de gift van de Saan Foundation in te zetten bij Saan. Saan vult het benodigde restant budget aan uit eigen middelen in de vorm van sponsoring in natura. Op die manier zijn voor heel 2021 de transporten veiliggesteld. Linda Saan, voorzitter van de Saan Foundation en aandeelhouder van Koninklijke Saan, reikte maandag 14 december symbolisch de cheque uit voor de sponsoring voor 2021 uit aan Niek van Westing, als vrijwilliger betrokken bij de Voedselbank in Diemen.