B&W Diemen beschuldigen TIW-Survivors van blokkade

B&W van Diemen beschuldigen het bestuur van honkbalvereniging TIW-Survivors er van een  – gedwongen – verhuizing van sportpark Diemen naar Sportpark Middenmeer in Amsterdam te blokkeren. ‘’Daarmee zet het bestuur naar onze mening bewust de toekomst van haar vereniging op het spel,’’ aldus het college in antwoord op vragen van de PvdA-fractie in de gemeenteraad. B&W noemen het ook onverantwoord dat TIW-Survivors op dit moment nog nieuwe leden aantrekt. De gemeente Diemen heeft het overleg met het bestuur van de club gestopt nadat de vereniging ‘nadere eisen stelde aan een verhuizing naar Amsterdam.’ Het gemeentebestuur van Diemen ziet ook geen mogelijkheid aan die eisen tegemoet te komen omdat Middenmeer een Amsterdams sportpark is. Diemen is wel bereid TIW-Survivors een financiële vergoeding toe te kennen en heeft ook ‘steeds kenbaar gemaakt, de vereniging met raad en daad te willen bijstaan bij een verhuizing naar Amsterdam.’ De honkbalclub moet uit Diemen verdwijnen om plaats te maken voor een hockeyvereniging en een extra speelveld voor SV Diemen.