Werk aan sportpark De Diemen is gestart, 31 bomen weg

‘’Met het project ‘herinrichting Sportpark De Diemen’ is een start gemaakt. Dat kan nu de gemeente Amsterdam heeft aangegeven dat er op de terreinen van OVVO op Sportpark Middenmeer ruimte is voor een tweede honkbalvereniging en op basis hiervan verhuizing van TIW-Survivors na afloop van het seizoen 2020 realiteit wordt.’’ Dat staat in een gemeentelijke notitie over de grote werkdruk op het ambtelijk apparaat en de noodzaak om enkele grote projecten te faseren. `Voor de herinrichting van het sportpark moeten wel 31 bomen worden geveld, blijkt uit een vergunningaanvraag. Over de gedwongen verhuizing van honkbalvereniging TIW-Survivors naar Amsterdam vliegen de beschuldigingen tussen B&W en het clubbestuur nog steeds heen en weer. B&W hebben recent de vereniging beschuldigd van het blokkeren van de verplaatsing en van onverantwoord handelen door nog nieuwe leden aan te trekken. TIW-Survivors noemt dat op haar beurt ‘een opmerkelijke woordkeuze voor een gemeente die dit probleem zelf heeft gecreëerd, door een hockeyvereniging te initiëren zonder hier ruimte voor te hebben. En het probleem dan vervolgens over de gemeentegrens wil kieperen.’ Het verdwijnen van honkbal uit Diemen roept ook emotionele reacties op bij oudere inwoners die de glorietijd van het toenmalige Giants op het sportpark aan de Harmonielaan hebben meegemaakt.