Woningbouw bij Griend Diemen-Zuid gaat op de lange baan

Het gemeentebestuur van Diemen schuift eventuele woningbouw in het park bij Biesbosch en Griend in Diemen-Zuid op de lange baan. Dat is nodig omdat het ambtelijk apparaat overbelast raakt of al is en niet alle grote projecten meer aan kan, zo blijkt uit een nota over faseren van projecten. Over woningbouw bij de Griend stelt het college: ‘’De complexe verkeersontsluiting vraagt aandacht. Er moet hierop verder worden gestudeerd en dat vraagt externe en interne capaciteit. Dat laatste is er nu nog niet.’’ Ook de herontwikkeling van De Rietschuur, een rijksmonument aan de rand van Plantage de Sniep, wordt uitgesteld. ‘’Er is geen noodzaak om nu met grote spoed met dit project aan de slag te gaan, het project levert slechts een bepekte toevoeging aan de woningbouwopgave en financieel zijn er weinig opbrengsten te verwachten.’’ Een reeks andere projecten, waaronder opening van de busbaan in Diemen-Zuid, samenvoegen van de bibliotheek en Theater de Omval en de bouw van een tweede sporthal gaan echter volgens planning door. Ook de bouw van twee nieuwe delen in Holland Park wordt verder ontwikkeld en uitgevoerd.