OBA naar Omval

Verhuizing bibliotheek Diemen naar De Omval kost vier miljoen

Uitbreiding van Theater de Omval om daar de OBA bibliotheek onder te brengen kost rond de vier miljoen euro. Die kapitaallasten worden voor een groot deel gedekt door de huur die de OBA gaat betalen voor de ruimte in De Omval. Tegelijk kan de bibliotheek door het vertrek uit de huidige eigen vestiging aan het Wilhelminaplantsoen op de kosten besparen. B&W hebben de gemeenteraad voorgesteld om de benodigde gelden beschikbaar te stellen. Het theatergebouw moet aan de kant van de parkeerplaats worden vergroot om de bibliotheek te huisvesten. Ook komt er dan een kleine multifunctionele theaterzaal bij. De uitbreiding is ontworpen door architect Sjoerd Soeters die begin jaren negentig ook het huidige theater in het centrum van Diemen ontwierp. Jeroen Klaasse, wethouder kunst en cultuur: ”De uitbreiding van Theater de Omval met de bibliotheek is een aanwinst voor cultureel Diemen. Theater de Omval kan zo nog meer de culturele huiskamer voor Diemen worden, waar zeven dagen per week van vroeg tot laat iets te doen is. Deze verbouwing en uitbreiding bieden meteen de kans om de ruimtes in het gebouw nog beter geschikt te maken voor andere gebruikers van De Omval, waaronder de Muziekschool Diemen, Studio DMN en Welzijn Diemen.’’