Hello-Fresh-Hub

Hello Fresh laat stilstaande wagens in Diemen doordraaien

Maaltijdbezorger Hello Fresh laat de motoren van een groot aantal bestelauto’s die geparkeerd staan bij haar distributiecentrum op bedrijventerrein Verrijn Stuart doordraaien, ook als er geen chauffeur in die wagen zit. Die motoren moeten draaien om de koelinstallatie te laten werken. Dat heeft HelloFresh laten weten op Twitter. De auto’s staan geparkeerd op een groot terrein op de hoek van de Treubweg en de Verrijn Stuartweg. De draaiende motoren waren daar gesignaleerd door Jorrit Leijting, adviseur op het gebied van duurzaamheid en ook voorzitter van de energie coöperatie Diemen Ecostroom. Leijting spreekt daarbij van een ‘vreemd fenomeen.’ Uit verdere informatie van het bedrijf blijkt dat het doordraaien van de motoren nog geruime tijd zal duren. Op de suggestie van anderen dat Hello Fresh de auto’s ‘aan de stekker moet doen’ stelt het bedrijf immers: ‘’We zijn zeker op zoek naar manieren om te verduurzamen. Onze elektrische busjes rijden nu alleen nog in Amsterdam en Gent, maar het is de bedoeling dat we eind 2023 de helft van de boxen in de Benelux op deze manier bezorgen.’’