GVB rijdt voorlopig normaal door tijdens avondklok

Het GVB, dat naast de NS het meeste openbaar vervoer in Diemen verzorgt, rijdt voorlopig door tijdens de uren waarop de avondklok geldt. Die avondklok gaat in op zaterdag 23 januari en geldt dan van 21.00 uur tot 04.30 uur. Op verzoek van het kabinet blijft het openbaar vervoer een cruciale rol vervullen, heeft het GVB meegedeeld. Het OV blijft rijden en varen, zowel overdag als tijdens de avondklok. Voorlopig blijft de dienstregeling voor tram, bus, metro en veren tijdens de avondklok-uren ongewijzigd. Mocht dit tussentijds veranderen, dan zal het GVB de reizigers informeren. Hen wordt aangeraden daarvoor de website en nieuwsbrief in de gaten te houden. ‘’Onze trams, bussen, metro’s en veren blijven dus beschikbaar voor reizigers die een noodzakelijke reis moeten maken,’’ aldus het GVB dat in Diemen rijdt met tram 19, bus 44, metro 53 en langs de rand van Diemen ook bus 66.