Protestactie tegen biomassacentrale op Diemerplein

De billboardbus StopVattenfall waarmee het Comité Schone Lucht deze week actie voert tegen de plannen van energiebedrijf Vattenfall voor een biomassacentrale in Diemen staat zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur op het Diemerplein in Diemen. Het Comité Schone Lucht zal daar in gesprek gaan met burgers en bestuurders over het stoppen van het project van energiebedrijf Vattenfall (voorheen Nuon). De billboardbus is al eerder in Amsterdam, Weesp en Muiden geweest. De campagne houdt verband met het feit dat een rechtszaak tegen de door de provincie Noord-Holland verleende vergunningen voor de biomassacentrale maandag begint bij de rechtbank in Haarlem. Het Comité Schone Lucht voert al lange tijd actie tegen het voornemen van Vattenfall om op haar terrein in Over-Diemen de grootste biomassacentrale van ons land neer te zetten. Vattenfall zelf heeft het definitieve besluit over de bouw uitgesteld tot eind dit jaar.