Politie Diemen

Politie Diemen waarschuwt voor vergiftiging van honden

De politie van Diemen waarschuwt hondeneigenaren voor het gevaar van purschuim nadat één hond vermoedelijk is overleden na het eten daarvan. Na die melding heeft de politie een onderzoek ingesteld op de uitlaat locaties van die hond. ‘’Wij vermoeden dat de hond is overleden aan het opeten van purschuim. Er wordt binnen ons werkgebied veel gebouwd. Tijdens de verschillende bouwprocessen wordt er gewerkt met purschuim. Door wind, regen etc. kunnen losse delen van het schuim buiten het bouwterrein waaien. Mocht u dit op de straat tegen komen, dan is het verzoek om dit op te rapen en in een prullenbak te deponeren. Dit om bovenstaande te voorkomen,’’ aldus de politie van Diemen. Die heeft ook contact opgenomen met de desbetreffende bouwtechnicus en de hekken om het betrokken pand gecontroleerd. ‘’Dit neemt niet weg dat het voorval nog steeds zou kunnen plaatsvinden. Daarom vragen wij u, ook als u geen hond heeft, om alert te zijn op het purschuim. Mocht u toch denken dat uw hond purschuim heeft gegeten? Dan is het advies om zo snel als mogelijk een dierenarts in kennis te stellen en de hond daar te laten behandelen. Om vergiftiging van de hond te voorkomen, is het van groot belang dat dit zo snel als mogelijk gebeurt.’’