Burgemeester Diemen kritisch over coronabeleid kabinet

Burgemeester Erik Boog van Diemen heeft op veel punten kritiek op de door het kabinet aangekondigde coronamaatregelen. ‘’Het perspectief waar zo enorm naar verlangd wordt, blijft nog buiten beeld. We zijn na bijna een jaar het coronavirus erg zat. Wat mij betreft kijken we meer naar wat er wél veilig kan in plaats van wat er niet kan. En we moeten veel meer gebruik maken van de mogelijkheid van sneltesten om toch veilig activiteiten te kunnen organiseren. Ik steun de pilots op dit gebied dan ook van harte.’’ Boog wijst er, ook na overleg met de winkeliersvereniging Diemerplein, op dat winkeliers ondanks de steun dreigen kopje onder te gaan of hun laatste spaarcenten gebruiken om overeind te blijven. De problemen zijn ook groot bij de horeca-ondernemers. ‘’Ik had dan ook gehoopt dat het kabinet een stap had gezet richting de horeca, door de terrassen in de buitenlucht weer toe te staan. Volgens mij kan dat prima op een veilige en gereguleerde manier, zonder teveel risico op besmetting. Ik wens dat het kabinet snel mogelijkheden ziet om die stap wel te zetten.’’ Boog vindt ook dat het vaccineren veel te lang duurt. ‘’Ik hoop dat door creatieve ingrepen en extra vaccins het vaccinatieprogramma versneld kan worden, want vaccineren blijft de enige duurzame weg uit deze crisis.’’ Boog concludeert: ‘’Het is voor niemand een gemakkelijke opgave, maar de enige weg is volhouden van de maatregelen en tegelijkertijd een open oog houden voor wat wel kan, en voor de mensen in onze omgeving. Alleen als iedereen meehelpt komen we door deze crisis heen!’’