Vierde hennepkwekerij in twee weken opgerold in Diemen

In een appartement in Holland Park is donderdag een professionele hennepkwekerij aangetroffen en geruimd. Dat is de vierde hennepkwekerij die in twee weken tijd in Diemen is opgerold. De andere drie werden gevonden in woningen in Diemen-Noord. De vondst in Holland Park, volgens bewoners in Blok 7, werd gedaan na een anonieme melding en verder politie-onderzoek. De woning werd niet bewoond en er was sprake van een zeer brandgevaarlijke situatie. Inmiddels heeft de politie ook een verdachte aangebouden. Op last van burgemeester Erik Boog is het huurappartement direct gesloten. De politie doet nog onderzoek naar andere criminele activiteiten die mogelijk in het pand plaatsgevonden zouden hebben. Gemeente en politie in Diemen werken binnen de aanpak Scheerlicht actief samen om criminele activiteiten in woningen en bedrijfspanden te stoppen. Door de controles van handhavers en politie en de goede samenwerking kunnen veel misstanden worden aangepakt. De gemeente constateert ook dat inwoners en bedrijven steeds meer meldingen doen. Daarnaast worden verhuurders gewezen op hun verantwoordelijkheid te voorkomen dat criminelen de panden kunnen huren.