Flinke toeloop bij vervroegd geopend stembureau Diemen

Bij het stembureau in Buurthuis Noorderlicht in Diemen-Noord was maandagochtend al sprake van een flinke toeloop van kiezers. Hoewel de verkiezingen voor de Tweede Kamer pas woensdag worden gehouden, zij het stembureau in Noorderlicht en de stembureaus in het gemeentehuis en Huis van de Buurt ’t Kruidvat in Diemen-Zuid maandag en dinsdag al open. Dat is speciaal bestemd voor risicogroepen zoals mensen met hartklachten en longaandoeningen. Andere kiezers worden niet geweigerd wat kennelijk een flink aantal mensen buiten die risicogroepen aanzet hun stem nu al uit te brengen. In de stembureaus zijn mondkapjes verplicht terwijl de leden van het stembureau zelf zijn afgeschermd met plastic schermen en de rode potloodjes worden ingenomen om schoongemaakt te worden. De uitslag van de verkiezingen wordt woensdag vermoedelijk tegen het eind van de avond verwacht.