Diemen telt meer dan 400 parkeerkaarten gehandicapten

Bij de gemeente Diemen zijn 436 actieve gehandicapten parkeerkaarten geregistreerd. Niet meegeteld zijn dergelijke parkeerkaarten uit een andere gemeente of zelfs andere Europese landen. De gemeente constateert verder geen problemen doordat gehandicapten in Diemen moeten betalen voor de voor hen gereserveerde parkeerplaatsen. De betaalplicht zorgt er juist voor dat de gehandicapten parkeerplaatsen niet onnodig lang worden gebruikt. ‘’Dit ondersteunt het doel om ten alle tijden gehandicapten parkeerplaatsen dichtbij essentiële voorzieningen beschikbaar te hebben,’’ antwoord B&W op vragen van de Ouderenpartij Diemen. De gemeente heeft geen enkele aanwijzing dat het betaald parkeren gehandicapten weg houdt uit bijvoorbeeld Winkelcentrum Diemerplein, de Omval of de gezondheidscentra. Ook zijn er nooit signalen ontvangen dat gehandicapten een vereniging opzeggen omdat ze voor het parkeren moeten betalen. B&W zien daarom geen reden om het betaald parkeren voor gehandicapten af te schaffen, zoals de Ouderenpartij Diemen graag zou zien.