Diemen krijgt nog eens 50 elektrische deelscooters

Het bedrijf Check wil in Diemen vijftig elektrische deelscooters plaatsen. Diemen heeft al een aantal deelscooters van aanbieder Felyx. Check werkt op basis van fleefloating, dat wil zeggen dat de scooters overal neergezet kunnen worden mits binnen de geldende verkeersregels. Het bedrijf biedt in diverse steden waaronder Amsterdam deelscooters aan en heeft de ambitie om dat ook in Diemen te gaan doen. Voorlopig gaat het om 50 van die voertuigen die vanaf dit voorjaar verspreid over de kern Diemen aangeboden gaan worden. Uitgesloten zijn de directe omgeving van het Diemerplein en de Campus in Diemen-Zuid. De gemeente heeft afspraken gemaakt met Check over het gebruik, de afhandeling van melding en datasharing. Gebruikers van deelscooters dienen zich aan de geldende verkeerregels te houden, en geen overlast voor andere verkeersdeelnemers te veroorzaken. Als een gebruiker een scooter drie keer binnen 3 maanden verkeerd geparkeerd heeft wordt de toegang tot het gebruik van de deelscooters ontzegd. β€˜β€™De toepassing van elektrische deelscooters draagt bij aan het verduurzamen van mobiliteit en vergroot de bereikbaarheid van Diemen. Gebruikers kunnen middels een app gebruiksvriendelijk gebruik maken van de deelscooters,’’ stellen B&W nog.