Eerste fase Sniepkwartier Diemen is opgeleverd

Bot Bouw heeft de eerste 38 woningen van het project Sniepkwartier in Diemen overgedragen aan de huurders. Het totale complex aan de rand van Plantage de Sniep – naast de spoordijk en rond de keerlus van tramlijn 19 – bestaat in totaal uit twee appartementenblokken met in totaal 208 appartementen. Daarvan zijn er 106 sociale huurwoningen voor woningcorporatie De Alliantie, waarvan een deel aan inwoners van Diemen is of wordt toegewezen, terwijl de overige 102 appartementen in het middenhuur segment worden verhuurd door AST Dutch Core Residential Fund. De woningen variëren in oppervlakte van 50 m² tot 115 m². Alle woningen beschikken over een buitenruimte en de bewoners kunnen daarnaast gebruik maken van de gemeenschappelijke binnentuin. Het complex omvat verder 156 eigen parkeerplaatsen. Naar verwachting wordt de tweede fase van Sniepkwartier begin 2022 opgeleverd.