Aanleg tijdelijke overweg station Diemen in volle gang

In het centrum van Diemen wordt dit weekend met man en macht (en veel machines) gewerkt aan de aanleg van een tijdelijke overweg bij station Diemen. Ook het station zelf wordt drastisch aangepast. De werkzaamheden duren van vrijdag tot en met zondag en gaan dag en nacht door.

Vanwege de werken rijden er dit weekend geen treinen van en naar station Diemen. De overweg is de laatste schakel in de tijdelijke omleidingsroute tussen de Martin Luther Kinglaan en de Harmonielaan. Die route, die maandag voor alle verkeer wordt geopend, is nodig om de bouw van een spoorviaduct in de Ouddiemerlaan mogelijk te maken. Voor dat project zijn rond de bouwplaats ook grootschalige werkterreinen aangelegd.

Inmiddels zijn ook zware werkzaamheden begonnen bij de bij het spoor gelegen woningen en het parkeerterrein van Buitenlust. Daar liggen tientallen houten palen en betonnen elementen klaar om de komende weken in de grond gebracht te worden.