Maanden veel geluidsoverlast bij werk spoorviaduct Diemen

Omwonenden in het centrum van Diemen krijgen twee maanden lang te maken met veel geluidsoverlast van het werk aan het spoorviaduct in de Ouddiemerlaan. Vanaf 17 mei tot en met 2 juli wordt gewerkt aan het plaatsen van damwanden. Aansluitend worden vanaf 21 juni tot en met 12 juli betonpalen geheid. Deze werkzaamheden veroorzaken vooral veel geluidsoverlast door het zogenaamd verticaal intrillen of heien van de damwanden en heipalen in de grond, waarschuwt ProRail in een bewonersbrief. De werkzaamheden beginnen al om 7 uur in de ochtend en duren ook tot 7 uur in de avond. Verder rijden er in het weekend van 25 juni opnieuw geen treinen van en naar station Diemen. ProRail gaat dan de fundering van het huidige spoor aanbrengen. Ook die werkzaamheden zullen veel overlast veroorzaken. Overigens is elders in Diemen het heien voor het woningproject Holland Park West onlangs verschoven van 7 uur naar 8 uur in de ochtend na klachten van omwonenden over geluidsoverlast.