GroenLinks

GroenLinks Diemen voert actie vóór windmolens

GroenLinks Diemen voert actie vóór de plaatsing van windmolens en zonneparken in Diemen. ‘’De gemeenteraad van Diemen spreekt binnenkort haar voorkeur uit voor gebieden waar duurzame elektriciteit opgewekt kan worden met wind of zon. Wij vinden het belangrijk om daar ook een ander geluid tegenover te zetten: positief en met een open houding,’’ meldt de partij op Twitter. GroenLinks vraagt daarom een door een groep inwoners onder de naam Diemenwilwind opgestelde mail naar de raad te sturen. Daarin staat: ‘’Windmolens zijn keihard nodig om de klimaatcrisis aan te pakken, ook in ons dorp. Kan ik op uw steun rekenen voor windmolens in en om Diemen? We moeten alles op alles zetten. De aarde dreigt met meer dan drie graden op te warmen. Dat betekent dat Diemen rond 2300 verdwijnt in zee. Gelukkig kunnen we dit rampscenario helpen voorkomen door ook in Diemen nu onze verantwoordelijkheid te nemen. Laten we niet op voorhand zoekgebieden afwijzen maar juist grondig en op basis van feiten onderzoeken waar in Diemen windmolens kunnen komen. Daarbij zijn de nabije natuur en de gezondheid van omwonenden natuurlijk belangrijk om rekening mee te houden.’’