Check beloont ook in Diemen goed parkeren deelscooter

Elektrische deelscooter aanbieder Check, die sinds kort ook in Diemen actief is, gaat als eerste in Nederland gebruikers belonen voor het netjes parkeren en ook anders op de juiste manier gebruiken van de scooters. Op die manier hoopt Check haar gebruikers te stimuleren om op een verantwoorde manier om te gaan met de publieke ruimte. Gebruikers kunnen op verschillende manieren Coins verdienen. Bij 10 Coins krijgen ze de volgende rit gratis. Een van de manieren om een Coin te verdienen is door een positieve parkeerbeoordeling te ontvangen. Iedere gebruiker beoordeelt hoe de scooter door de vorige gebruiker is achtergelaten. Bij een positieve beoordeling ontvangt de vorige gebruiker een Coin. ‘’Met deze aanmoediging loont het voor gebruikers om na te denken over hun parkeergedrag en de scooter netjes achter laten. Er wordt niet alleen beloond. Als een gebruiker in een bepaalde periode drie keer een negatieve beoordeling heeft ontvangen volgt een tijdelijke blokkade van het platform,’’ stelt het bedrijf. Mede-oprichter Paul van Merrienboer: “Ons doel is om de makkelijkste weg door de stad aan te bieden. Niet alleen voor gebruikers van onze dienst maar voor álle inwoners van de stad. We bieden pas een echt duurzame oplossing als we met onze gebruikers extra oog hebben voor de schaarse publieke ruimte.’’