Amsterdam wil windmolens in of nabij Diemen

Amsterdam denkt over windmolens in het Diemerbos, op Sciencepark aan de rand van Diemen-Centrum en op het terrein van Waternet bij Driemond en de Stammerdijk. Ook op het Strandeiland op IJburg zouden windturbines kunnen komen. De plannen voor de definitieve zoeklocaties voor zo’n 17 extra windmolens zijn donderdagavond goedgekeurd in de gemeenteraad van Amsterdam. ‘’Nu is duidelijk in welke zoekgebieden we de windmolens willen plaatsen,’’ aldus de gemeente. Amsterdam wil nu samen met initiatiefnemers, bewoners en andere belanghebbenden de verdere plannen voor windmolens in die gebieden gaan opstellen. ‘’De afgelopen maanden is er veel discussie geweest over de mogelijke komst van windmolens in Amsterdam. We voelen ons even verantwoordelijk voor de zorgen van bewoners over de komst van windmolens als voor het halen van de klimaatdoelstellingen. We beseffen dat het opwekken van schone energie niet alleen noodzakelijk is, maar ook ingrijpend,’’ schrijft de gemeente Amsterdam.