Buitenlust

B&W Diemen houden vast aan wooncomplex op speelveld Buitenlust

B&W van Diemen houden vast aan het plan om een wooncomplex te bouwen op het speelveld in de wijk Buitenlust. Het college heeft een conceptplan naar de gemeenteraad gestuurd. De grote behoefte aan sociale huurwoningen geven voor het college de doorslag ‘’De wachttijden voor sociale huurwoningen zijn enorm. Zelfs huishoudens met een urgentieverklaring moeten soms meer dan een jaar wachten voordat er een woning beschikbaar komt.’’ B&W vinden dat het appartementsgebouw met 38 woningen in enkele bouwlagen ruimtelijk goed inpasbaar is in de wijk. ‘’Het college ziet dat terug in de omvang, hoogte en architectonische kwaliteit. Er is creatief omgegaan met verschillende hoogten en de gekozen ligging zodat het gebouw zich goed voegt naar de buurt.’’ Het buurtcomité dat zich al tijden fel verzet tegen het bebouwen van het speelveld heeft donderdagavond nog in de gemeenteraad een pleidooi gehouden de plannen af te wijzen. De buurt heeft ook geweigerd mee te werken aan de plannen waarop de gemeente en Rochdale daar zelf mee door zijn gegaan. De gemeenteraad bespreekt de plannen op 24 juni en moet op 7 juli een besluit nemen.