Nieuwe kinderburgemeester Diemen

Diemen is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester

De gemeente Diemen is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Nu is dat Cherenety Kloet maar die neemt afscheid. De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen in Diemen. Hij of zij is voorzitter van de Kinderraad en helpt zo mee plannen te bedenken om Diemen leuker te maken voor kinderen. Hij of zij ondersteunt burgemeester Boog, legt bezoekjes af aan organisaties in Diemen, bijvoorbeeld bij de brandweer en politie, en verricht openingen bij evenementen. Wie het leuk vindt om op deze manier iets voor de kinderen in Diemen te betekenen, kan zich kandidaat stellen. Kandidaten moeten in Diemen wonen en volgend schooljaar in groep 7 of 8 zitten? Wie interesse heeft, kan in een brief uitleggen ‘waarom jij een schooljaar lang de meest geschikte kinderburgemeester van Diemen zou zijn’. Uiteindelijk zal de Kinderraad besluiten wie er wordt benoemd. Stuur de mail vóór 14 juni 2021 naar het bestuurssecretariaat van de gemeente Diemen: bestuurssecretariaat@diemen.nl.

(archieffoto)