Brandalarm houdt bewoners Punt Sniep Diemen wakker

Bewoners en omwonenden van het nieuwe wooncomplex Punt Sniep in Diemen hebben de laatste dagen herhaaldelijk last gehad van een aanhoudend brandalarm. Het brandalarm in de parkeergarage werd een aantal keren geactiveerd, zonder dat er daadwerkelijk sprake was van brand. Om die reden kwamen hulpdiensten niet opdagen en heeft het stilzetten van het alarm te lang geduurd. Dat heeft een woordvoerder van Vesteda meegedeeld. Vesteda heeft inmiddels ook excuses aangeboden voor de langdurige overlast. Uit intern onderzoek blijkt dat de brandmeldknop meerdere keren bewust werd ingedrukt, waardoor het brandalarm werd geactiveerd en de liften stil vielen. ‘’De reden is onbekend, mogelijk is er sprake van onwetendheid, baldadigheid of wilde iemand de nooddeur openen om toegang te verkrijgen tot het pand. Er is inmiddels een aantal acties in gang gezet om misbruik van het brandmeldsysteem voortaan te voorkomen. Zo wordt de brandmeldknop achter een veiligheidsglaasje geplaatst, zodat de brandmelder alleen kan worden geactiveerd als het glaasje met het bijbehorende hamertje wordt ingeslagen,’’ aldus Vesteda.