holland park school

Holland Park Diemen telt meer dan 5.000 bewoners

Het aantal bewoners van Holland Park in Diemen heeft de 5.000 overschreden. Dat betekent dat bijna één op de zes inwoners van de gemeente Diemen in de nieuwe wijk woont. Inmiddels zijn hier ook meer dan 1.700 woningen opgeleverd. Dat aantal zal verder toenemen met de oplevering van de blokken 22 en 23 die voor begin 2022 is voorzien. In het najaar worden de binnentuinen van deze blokken al aangelegd, inclusief een plein tussen de blokken in. Achter de woonblokken wordt dit najaar een gracht gegraven. Hier komen straks vier bruggen, waarvan drie voetgangersbruggen en een brug die naar de parkeergarage leidt. Van de drie voetgangersbruggen zijn er twee bruggen alleen toegankelijk voor bewoners van Holland Park, om vanuit de binnentuin naar buiten te komen. De derde brug is de verbinding vanaf het plein naar de kade bij Blok 20 en krijgt een speciale vorm. Vanwege de bouwvak vakantie is het de eerste twee weken van augustus echter wat rustiger wat betreft werkzaamheden in de wijk.