Weer hennepkwekerij ontmanteld in woning Diemen-Noord

In een woning in Diemen-Noord is afgelopen vrijdag een grote professionele hennepkwekerij met bijbehorende apparatuur aangetroffen en door de politie ontmanteld. Er was sprake van een brandgevaarlijke situatie en elektriciteit werd illegaal afgetapt. De woning, die niet werd bewoond, is direct tijdelijk door burgemeester Erik Boog gesloten. ‘’Door de sluiting kan de woning voor echte woningzoekenden ter beschikking komen,’’ aldus de burgemeester. In februari werden in woningen in Diemen-Noord al drie grote hennepkwekerijen ontdekt. Bij één daarvan kon de politie ook vijf verdachten aanhouden. Ook in april vorig jaar vond de politie een soortgelijke illegale installatie in een woning in Diemen-Noord. Ook in die gevallen zijn de betrokken huizen steeds door de burgemeester van Diemen tijdelijk gesloten.