Nieuwe directeur GC-Diemen

Huisartsen Diemen: alleen met echte zorgvraag naar huisarts

De huisartsen en gezondheidscentra in Diemen en Amsterdam doen een oproep aan de inwoners van Amsterdam en Diemen om alléén voor hulpvragen die echt bij de huisarts thuishoren contact op te nemen. De personele capaciteit bij de huisartsen en de huisartsenposten is deze zomer beperkt. Dit komt onder andere door de hulp van huisartsen en doktersassistenten in de vaccinatiestraten en de registraties. Daarnaast zorgt grote drukte aan de telefoon voor lange wachttijden. Katinka Prince, huisarts en voorzitter Amsterdamse Huisartsen alliantie: “Het laatste wat wij willen is patiënten afschrikken om contact te zoeken. Maar wij vragen wel om begrip voor de lange wachttijden aan de telefoon. Dat is de reden dat wij patiënten adviseren om vooral per mail contact te zoeken met de huisarts en alleen met vragen die daar thuishoren. Mensen die echt gezien moeten worden kunnen natuurlijk wel fysiek terecht na contact met hun huisarts.” Ook wordt gevraagd op tijden wanneer de huisartsenpost geopend is, alleen contact op te nemen met spoedvragen. “De huisartsenpost is echt alleen bedoeld voor spoed. Dit zijn die hulpvragen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag wanneer de eigen huisarts weer beschikbaar is. Er bestaan goede websites zoals thuisarts.nl of moetiknaardedokter.nl die de patiënt hierin op weg helpen”, aldus Corine van Geffen, bestuurder van Huisartsenposten Amsterdam. Alleen op deze manier houden we samen de zorg in de zomer beschikbaar voor mensen die het echt nodig hebben.