Meer corona besmettingen Diemen maar ook meer testen

In de afgelopen week heeft de GGD Amsterdam bij 18 inwoners van  Diemen een besmetting met corona geconstateerd. Een week eerder waren dat er nog maar 12. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is daarmee toegenomen van 38 naar 58. Diemen scoort daarmee op Uithoorn na het laagste in de regio Amsterdam-Amstelland. Tegelijk is het aantal bij inwoners van Diemen afgenomen testen echter wel bijna verdubbeld van 247 in week 25 naar 473 in de afgelopen week. Het percentage positieve resultaten is daarmee een vol procentpunt gedaald van 4,8 naar 3,8. In Amsterdam zelf was sprake van een kleine verdrievoudiging van het aantal geconstateerde coronabesmettingen naar 672. Per 100.000 inwoners is het aantal positieve testen in de hoofdstad daarmee gestegen  tot 77.