studentencomplex diemen

Helft studenten woningen Diemen-Zuid na de zomer weg

Van de 500 containerwoningen voor studenten aan de Bergwijkdreef in Diemen-Zuid wordt de helft na september weggehaald. Dat meldt woningstichting De Key die het complex beheert. Die woningen worden na renovatie weer opgebouwd op Zeeburgereiland om huisvesting te bieden aan jongeren en statushouders. De bewoners van het complex in Diemen weten altijd al dat het om een tijdelijk wooncontract gaat. Dat is nu voor de helft van de woningen naar voren gehaald. ‘’De studentenwoningen in Diemen zijn een vorm van flex-wonen en studenten houden vanaf het begin af aan rekening met het vertrek, zowel door hun campuscontract als wel door de tijdelijke locatie. Wij vragen de studenten om eerder dan gepland uit hun tijdelijke studentenwoning te verhuizen. Daarom bieden wij de studenten voorrang bij het vinden van een vervangende studentenwoning en een financiële tegemoetkoming van 2.000 euro,’’ meldt De Key. De meeste van de betrokken studenten hebben al elders woonruimte gevonden. De overige 250 containerwoningen in Diemen-Zuid blijven tot uiterlijk 2022 staan en dan gesloopt. Na 2022 wordt op deze locatie in Diemen permanente nieuwbouw gerealiseerd.