Felyx deelt boetes uit voor fout geparkeerde deelscooter

Deelscooter verhuurder felyx, die ook in Diemen op grote schaal actief is, gaat gebruikers die hun scooter verkeerd of hinderlijk geparkeerd achterlaten een boete geven van 50 euro. Daarmee worden de kosten van verplaatsing door felyx zelf gedekt. Gebruikers moeten daartoe na gebruik een foto ‘insturen’ van de locatie waar de scooter is achtergelaten. Wie regelmatig een scooter verkeerd achterlaat, kan van het deelplatform verwijderd worden. Gebruikers die de scooter consequent op een verantwoorde manier parkeren kunnen een beloning krijgen in de vorm van gratis rijminuten. Na een succesvolle pilot in Eindhoven, waar het aantal klachten over overlast van de scooters met 90 procent afnam, is het systeem ondertussen live in Groningen, Delft, Brussel, Den Bosch en Haarlem. Later zal het worden uitgerold in alle andere steden waar felyx actief is. “Deze ontwikkeling past binnen felyx’ missie om met een compact, gedeeld en duurzaam vervoersmiddel de stad leefbaar en bereikbaar te houden voor iedereen”, aldus Daan Wijnants, Head of Public Affairs bij felyx. “Gebruikers van felyx moeten op een veilige manier van A naar B kunnen rijden, met e-scooters van kwaliteit en zonder overlast te veroorzaken. Onderdeel daarvan is dat gebruikers altijd een e-scooter vinden die correct is achtergelaten door de vorige bestuurder.”